Sommerprosjekt 2018 – Del 1

Sommerprosjekt 2018 – Del 1

For tre uker siden startet vi på Acandos sommerprosjekt 2018. I løpet av seks uker skal vi sette oss inn i spennende og nyskapende teknologi, og implementere en løsning for digitalisering av tilsyn knyttet til import av planter for Mattilsynet. I tillegg til den faglige delen er det planlagt flere sosiale arrangementer gjennom sommeren. Dette høres vel og bra ut, men hva har vi gjort og hvordan har vi opplevd de tre første ukene?

Fra venstre: Trygve Vang, Rudi Dahle, Key Lung Wong og Sindre Henriksen.

Ukene har vært omfattende, til tider stressende, lærerike, og ikke minst utrolig kule. Første uke ble brukt til å bli kjent med Acando og Mattilsynet, bli kjent med prosjektet, sette opp utviklermiljøer, og lære om de forskjellige teknologiene. Blant annet har vi hatt kurs i Kotlin, Spring Boot og Elasticsearch. I løpet av den andre uken fikk vi være med to inspektører fra Mattilsynet på tilsyn hos en planteimportør. Dette ga oss godt innblikk i inspektørenes arbeidshverdag, samt utfordringene dagens løsning har.

Den andre uken fikk vi også endelig startet med implementasjonen av brukerhistoriene som skal utvikles i løpet av sommeren. Tredje uke startet med kurs i frontendutvikling, hvor vi fikk god skolering av en av Acandos beste frontendutviklere. Teamet brukte også store deler av uken til å implementere brukerhistorier. Uken ble avsluttet med å gi sommerens første produktdemo for kunden. De var fornøyde og syntes prosjektet virket meget interessant!

I tillegg til å legge til rette for å bygge faglig kompetanse har Acando lagt opp til flere sosiale arrangementer i løpet av sommeren. Allerede første uke ble vi invitert med på bowling og pizza med de nye faste ansatte, og uke nummer to bød på grilling, bading, og volleyball med kollegaene vi sitter med hos kunden. Den tredje uken avsluttet vi med kvartfinale i VM og fredagspils! Acando har tatt oss imot med åpne armer, og jobber aktivt for at vi skal trives sosialt. Det gjør vi, men mens vi tar fatt på arbeidet igjen mandags morgen ser vi allikevel frem til en liten ferie etter denne uka!

Vi gleder oss masse til resten av prosjektet!

- XOXO sladreguttene (Rudi, Trygve, Key, Sindre)

comments powered by Disqus