Livet som trainee i Acando

Livet som trainee i Acando

Det å være ny i arbeidslivet kan både være spennende og skummelt - spesielt i en dynamisk bransje hvor ekspertise og kunnskap er varen som selges.  Her er litt om hvordan livet som trainee og ny konsulent i Acando er.

Fra 0 til 100 på null komma niks

Smått nervøse, men mest spente møtte vi opp på Acandos lokaler en tidlig morgen, august 2016. Etter mye informasjon, utdeling av arbeidsverktøy, et par gode samtaler og kaffekopper samlet vi troppen igjen for å grave i hva som ventet oss de første spenningsfylte ukene. Sverige stod på agendaen. Klokken 07:40 dagen derpå satt vi oss på flyet for å delta i en introperiode på konsulentskolen, og det profesjonelle arbeidslivet var offisielt i gang.

Konsulentskolen – lærerikt, tungt og sykt morsomt

Konsulentskolen er en samling av kurs alle traineene går igjennom over en periode på tre år. Den er intensiv og lang, og det krever mye engasjement, vilje og et ønske om å bli den beste konsulenten innen ditt felt. Vi ble alle litt sjokkerte over hvor tidskrevende det faktisk var i starten. 

Foto: Her ser du meg mens vi jobber med et kurs som heter kundeleveranseteknikk (KLT).

Det ble lange dager på kontoret og på hotellet med arbeid i de forskjellige kursene og casene. Men, menneskene, utfordringene og mestringsfølelsen gjorde det absolutt artig og lærerikt. Det er en kultur og rom for å feile og lære, og det vokser man enormt på. Selv var jeg en person som var mest komfortabel med det trygge og sikre – nå, etter en kort periode på konsulentskolen, søker jeg utfordringer, nye roller og prosjekter.

Man blir tidlig kjent med- og innarbeidet i Acandos verdier, arbeidsmetoder og man lærer tonnevis av ting som hjelper på veien mot å bli fremtidens konsulentstjerne. Ikke nok med det, men de svenske kollegaene er mer enn villige til å vise hva Stockholm har å by på av severdigheter og yrende uteliv. Det sosiale i trainee-programmet flagges høyt, og det er sykt morsomt å være en del av.

Ulike prosjekter, ulike roller og masse usikkerhet

Det er ikke til å stikke under en stol at samtlige av oss traineer fikk en litt blekere farge i huden og høyere puls da vi ble sendt ut i våre første oppdrag, hver for oss. Nye mennesker, nye prosjektledere og oppgaver. Takket være introperioden var vi godt trent i å takle usikkerhet, og det tok ikke lang tid før vi turte å by på oss selv. For som trainee mottar man en enorm støtte og en stor vilje til å hjelpe, fra alle.

Variasjonen i oppgaver og prosjekter i form av omfang og kompleksitet er enorm, og det er en konstant ervervelse av ny kunnskap og erfaring – alt etter som hva du velger å gi av deg selv. Man må tørre å utfordre litt og tre inn i nye roller med et åpent sinn. Jeg tror vi alle, frem til nå, har sittet i prosjekter vi har null kunnskap om, eller i en rolle vi ikke er helt sikre på. Selv om vi på den tiden tittet tomt på PC-skjermen og tenkte «Hæ?», kan vi nå si at vi har erfaring og kunnskap som settes høyt når vi går inn i nye prosjekter. Da er det faktisk vi som kan det, og det er utrolig morsomt når andre medarbeider spør om hvordan ting gjøres.

«Ville, våge, vinne»

Dette er de tre ordene som danner stammen for trainee-programmet, og de tre ordene vi går med i tankene når vi står opp hver dag. Det er med disse tre ordene vi starter arbeidsdagene, og som skal gjøre oss til fremtidens konsulent- og ledestjerner. Det gjør vi sammen, for vi traineer er et lite superteam i den store Acando-familien.

Kan dette være noe for deg? 

Synes du at det å være trainee i Acando høres spennende ut? Det lover jeg deg at det er! Vi søker faktisk i disse dager flere traineer til oppstart i Oslo 3. august.

Sjekk ut mer om vårt traineeprogram her!

 

Om bloggeren:
Lasse Jensen er konsulent og trainee i Acando. Han har en mastergrad i Leadership and Organizational Psychology fra Handelshøyskolen BI, og interesserer seg for hvordan mennesker, ledelse og strategi påvirkes av digitale omveltninger i samfunnet og organisasjoner.

comments powered by Disqus