IDI Open - vi kommer sterkere tilbake neste år!

IDI Open - vi kommer sterkere tilbake neste år!

IDI Open ble arrangert for en drøy måned siden på (den 16. April), og Acando var en av sponsorene. Noen «Acandoere» (Bent Ove Stinessen (venstre på bildet), Daniel Rustad Johansen (med ballonger lengre ned i teksten) og William Young (høyre på bildet)) infiltrerte konkurransen, og meldte oss på som lag. 

Så hva er IDI Open?

Dette er en programmeringskonkurranse som går av stabelen på NTNU i Trondheim. Man kan stille som lag på inntil tre personer, konkurransen varer i fem timer, og målet er å løse så mange programmeringsproblemer som mulig. Alle skriftlige hjelpemidler er tillatt, bortsett fra internett. Her finner du mer informasjon om IDI Open.

Forberedelse, forberedelse, forberedelse...

Med lagnavnet 1av3 møtte vi opp, og vi så fort hvor uforberedt vi var i forhold til de andre lagene. (Det skal sies at det var første gang Acando var sponsor av IDI Open og stilte med lag, så vi visste nok ikke helt hva vi gikk til…) Laget ved siden av hadde allerede gjort klart pensumbøker, utskrift av problemer og løsninger på de forrige årenes oppgaver, og ikke minst hamstret brus, snacks, og håndkrem!

Vår første oppgave ble altså å finne et sted hvor det var mulig å få kjøpt brus. Dette viste seg å ikke være så enkelt på Gløshaugen Campus på en lørdag. Vi hadde ikke lengre tilgang på byggene som vi hadde da vi var studenter, så vi snek oss fra bygg til bygg (fulgte studenter) til vi fant en brusautomat som ikke ville gi oss brus selv om vi prøvde å betale med både bankkort, kredittkort, sms og app.

Uten mat og drikke, dro vi tilbake til datasalen, og ventet til klokken 11 for å åpne konvolutten med oppgavene. Strategien var klar: Vi skulle fordele oppgavene jevnt: En ble ansvarlig for å implementerte, en annen skulle løse neste oppgave, og den tredje kunne debugge koden (via utskrift).

Så var konkurransen i gang

Ingenting gikk etter planen, og selv om vi kom ganske nærme løsningen på mange av oppgavene manglet vi ofte en siste (matematiske) formell for å løse den. Vi hadde ikke tilgang til printeren. Selv oppgavene som var markert som "enkle" var ingen cake walk…

Mens nabogruppen ble belønnet ballong etter ballong (for korrekte oppgaver), ble vi mer og mer stresset.

Daniel Rustad Johansen (SharePoint konsulent i Acando) så seg nødt til å gå ut å skaffe noen ballonger.

Med lagnavn 1av3 greide vi faktisk 1 / 3 av oppgavene, og dermed nådde vi målsettingen vår. Vi endte til slutt med 3 løste oppgaver, mens vinneren greide 6 oppgaver. Det kreative navnet "In your interface” ble kåret til beste lagnavn.

Sponsorinnlegg og mingling

Etter konkurransen var det tid for sponsorinnlegg, gjennomgåelse av oppgavene, og premieutdeling. For et svært vanskelig publikum som mest var interessert i oppgavene (forståelig nok), kom John Arne Øye opp og presenterte Acando mesterlig. Kort, lett og konsist.

John Arne Øye fra Acando i presentasjonsmodus.

Senere på kvelden minglet vi sammen med studentene på Work Work. Det ble mange gode samtaler i løpet av kvelden. Studentene imponerte oss veldig og de fremstod som dyktige programmere som var godt oppdatert på teknologi og rammeverk.

Vi satt igjen med et godt inntrykk av arrangementet IDI Open og håper å komme sterkere tilbake i konkurransen neste år.

Nedenfor er en av oppgavene som vi løste:

Palindrome Names

Anna and Bob are having a baby. They both enjoy the advantage of having palindrome names, meaning that their names are spelled the same way forwards and backwards. Wanting to be good parents, they decide to give their child a palindrome name too. The only problem is that they aren’t sure if the one they picked is a palindrome. If it turns out it isn’t a palindrome, they want to change it to a palindrome using as few changes as possible. The allowed changes are:

  • Change one letter of the name
  • Add a letter to the end of the name

Help Bob and Anna find out how many changes they need to make to the name to make it a palindrome.

Input specifications

Each test case consists of a single line with the name they have chosen.

Output specifications

Output a single integer representing the number of changes they need to make

Notes and Constraints

  • 1 ≤ The length of the name ≤ 100
  • The name will consist of only lowercase letters a-z

 

Om bloggeren:
William er utdannet master i informatikk fra NTNU, og jobber til daglig som SharePoint-utvikler hos Acando. Han har stor interesse for teknologi, og liker å utvikle løsninger med god brukskvalitet.

comments powered by Disqus