Møt attraktive arbeidsgivere uten å forlate sofaen!

Møt attraktive arbeidsgivere uten å forlate sofaen!

4. februar stiller Acando som partner på Skandinavisk Online Karrieremesse (SOK). Dette er en ypperlig måte for oss som arbeidsgiver å komme i kontakt med fremtidige ansatte, og ikke minst for jobbsøkere å få mulighet til å kommunisere direkte med attraktive selskap.

Vi er stadig på jakt etter dyktige konsulenter! 

Hvert år deltar Acando på flere ulike arenaer hvor vi kan treffe potensielle nye kollegaer. Enten målgruppen er nyutdannede eller erfarne konsulenter er vi avhengige av å vise oss frem for å tiltrekke oss de beste konsulentene. Utfordringen fra et rekrutteringsperspektiv er at på de fleste seminarer og konferanser er konsulentene fokusert på det faglige programmet (naturlig nok). Det har til nå vært få arenaer hvor vi kan treffe kandidater som åpenlyst titter etter ny arbeidsgiver eller sonderer terrenget, så derfor er det utrolig morsomt å være med som utstiller på Norges første online karrieremesse. Acando hadde en testrunde før sommeren, og nå 1. september skal vi delta for andre gang. Denne gangen kjenner vi konseptet, er godt forberedt og klare til å møte nye potensielle kollegaer.

Så, hva er en Online karrieremesse?

Online karrieremesse kan kanskje fremstå som noe gresk for enhver, fremtidsrettet er det nå uansett. Konseptet er enkelt: Du melder deg på via en invitasjonskode (SOK2016EXH) og logger inn. Det første du vil møte er informasjonsskranken. Her kan du stille alle spørsmål du måtte begjære om messen, i hvilket rom du finner Acando, og hvordan systemet fungerer. Videre kan du gå inn i virtuelle rom, og finne spennende selskaper på ulike stander. Du kan klikke deg inn på hver enkelt stand, lese litt om selskapet, og sjekke ledige stillinger. Vil du vite mer har du mulighet til å chatte med representantene som står der, for anledningen utstyrt med egen avatar.

For hvem er det egentlig som har tid til å sette av en hel dag til å gå på karrieremesse? Sannsynligheten for at du er åpen jobbsøker er relativt liten. Antakeligvis er du i full jobb, men er litt nysgjerrig på hvilke muligheter som finnes der ute.

Få en innføring i hva Online Karrieremesse er!

Hvilke fordeler har du som deltaker?

  • Du er fullstendig anonym hvis du ønsker det. Derfor kan du titte rundt på ulike selskaper, chatte anonymt og heller sende inn en søknad i etterkant. Det er helt greit. Eller du kan velge å åpne navnet ditt underveis i chatten for å legge igjen din CV direkte
  • Om du ikke har mulighet til å delta på en fysisk messe kan du her sette av lunsjpausen din, eller en liten halvtime etter jobb. Dette er et godt lavterskeltilbud for å orientere seg om muligheter. Du trenger faktisk ikke å forlate sofaen!
  • Om du ønsker tilbakemelding på din CV kan du få dette fra Tennebø & Partners, erfarne rekrutteringsrådgivere, som stiller opp på messen. 
  • Du kan stille alle spørsmål du måtte ønske om arbeidsmiljø, oppgaver, lønn, muligheter og gjennomsnittsalder hvis dette er viktig for deg. 
  • Du kan delta selv om du er i utlandet. Perfekt for jobbsøkere som vil flytte tilbake til Norge eller norske studenter utenfor Norge som er på jakt etter sin første jobb.

I en eller annen versjon vil online karrieremesse være en viktig arena fremover når man ønsker å orientere seg rundt hvilke muligheter som finnes i arbeidsmarkedet. Det gir deg som deltaker mange muligheter til hvordan du ønsker å delta og ikke minst er deltakelsen gratis.

Ønsker du å bli med? I år er kravet at du snakker/skriver skandinavisk.

Sjekk ut våre ledige stillinger her! 

Meld deg på SOK (SKandinavisk Online Karrieremesse) Vår invitasjonskode er: SOK2016EXH

Vi gleder oss til å treffe deg!

 

Om bloggeren:
Karoline jobber med rekruttering i Acando, og er dermed hakket mer opptatt av mennesker enn datamaskiner. Ryktene skal imidlertid ha det til at hun bygget sin første Arduino-robot for ikke lenge siden, så kanskje hennes kolleger har omvendt henne?

comments powered by Disqus